Karbonrens av EGR Ventil

EGR ventil

Eksosgassresirkulasjonsventilen (EGR) er en av de viktigste delene av en bils motor. Det bidrar til å redusere mengden forurensning bilen slipper ut i atmosfæren ved å resirkulere gasser tilbake til forbrenningskammeret. Etterhvert som luftkvalitet og forurensningsnivåer blir viktigere, hjelper EGR-ventilen til å holde moderne kjøretøy miljøvennlige. Det å sørge for at den holdes i god stand er avgjørende for at motoren din skal gå jevnt. Derfor er Karbonrens av EGR-ventil viktig!

Hva gjør karbonrens av EGR Ventil?

Karbonrens EGR-ventil fjerner karbonet(sot) som er bygget opp fra gassresirkulasjonen. Karbonoppbyggingen kan låse EGR-ventilen åpen eller lukket, og hindrer disse gassene i å nå forbrenningskamrene. Hvor lang tid tar det å rense EGR ventilen? Karbonrens av en EGR-ventil tar mellom 30-45 minutter hvis ventilen bare er skitten og tilstoppet.

Fordeler med karbonrens av EGR Ventil:

Forbedret drivstoff forbruk.
Forhindrer store motorkomponentfeil.
Sparer kostnadene, ved et bytte av EGR ventilen fra 15 000,- til 30 000 oppover.

Fordelen med en karbonrens av EGR ventilen er at når du gjennomfører en karbonrens renses ikke bare EGR ventilen, men hele motoren, turbo og partikkelfilter, slik at du renser ikke bare EGR ventilen men hele motoren.
Så her spare du ikke bare på bytte av EGR ventil , men du redusere drivstoff forbruk, utslipp av avgasser og reduserer vedlikeholds kostnaden av motoren.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *